Jak zrobić tostowe ciasto węzłowe

Jeśli szukasz pysznego pikantnego deseru, ciasto z węzłem tostowym może być odpowiedzią. Możesz go przygotować w domu, wykonując poniższe proste kroki. Na początek będziesz potrzebować nierozwiniętego ciasta. Podziel je na 12 równych porcji i zwiń każdą w węzeł. Umieść każdy z nich w nienasmarowanej 9-calowej okrągłej tortownicy. Rozłóż na węzłach mieszankę masła i ziół. Posyp odrobiną soli i pieprzu.

W czasie, gdy węzły czosnkowe się pieką, przygotuj czosnkowe masło ziołowe. Połącz masło z czosnkiem w proszku lub świeżą mieloną bazylią lub pietruszką. Gdy masło będzie gotowe, posmaruj nim gorące węzły. Gdy ostygną, masło wchłonie smak ziół. Jeśli wolisz użyć innych ziół, możesz zastąpić pietruszkę lub przyprawę włoską świeżymi ziołami. Zrób własne ciasto na sęki tostowe i korzystaj z dobrodziejstw pysznego i pocieszającego deseru!

Aby zrobić sęki czosnkowe, rozgrzej piekarnik do 375F. Wyłóż blachy do pieczenia papierem pergaminowym lub matami do pieczenia Silpat. Podziel ciasto na 16 równych kawałków. Zwiń każdy kawałek w 8-calowy sznur. Zwiąż każdy z nich w węzeł. Aby zrobić masło czosnkowe, połącz roztopione masło z rozgniecionym czosnkiem. Gdy węzły czosnkowe będą już wyrośnięte, nałóż na nie mieszankę masła i pietruszki.

Pieczone węzły czosnkowe należą do najlepszych potraw na naszej planecie. Z zaledwie 5 minutami czasu przygotowania, możesz zrobić te pyszne przystawki i dania boczne na każdy obiad o tematyce włoskiej. Niezależnie od tego, czy bawisz się z przyjaciółmi czy z rodziną, ta przystawka na pewno spodoba się wszystkim! I pokochasz fakt, że resztki smakują równie dobrze następnego dnia! Jeśli masz przyjaciela lub rodzinę na kolacji, zrób te węzły czosnkowe i ciesz się ich smakiem. Będziesz zadowolony, że to zrobiłeś!

Gdy masz już ciasto, czas przygotować je do wałkowania. Zrób to tak, aby w razie potrzeby podwoić lub potroić ciasto. Jeśli musisz zamrozić ciasto, to świetnym pomysłem jest schłodzenie go na noc w lodówce. Aby upiec je następnego dnia, ponownie podgrzej sękacze w piekarniku. Jeśli nie musisz ich robić dzień wcześniej, możesz je zamrozić na okres do trzech miesięcy. Jeśli chcesz je zjeść w ciągu jednego dnia, zawiń je w folię i ponownie podgrzej w piekarniku.

Podobne tematy

Total
0
Shares
Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane