Istnieje wiele różnych sposobów na zrobienie omletu z warzywami, można dodać każdy z poniższych składników, aby uczynić go swoim własnym. Warzywa mogą być posiekane lub w całości i można do nich dodać dowolne przyprawy. Jeśli chcesz urozmaicić omlet, dodaj trochę czerwonych płatków chili lub pieprzu cayenne. Na koniec dodaj kwaśną śmietanę lub więcej rozdrobnionego sera i smacznego! Upewnij się, że zjesz go w ciągu kilku dni lub zamrozisz, aby cieszyć się nim innego dnia.
Jeśli szukasz szybkiego, zdrowego sposobu na zrobienie omletu, wypróbuj ten przepis. Jest łatwy i ma tylko 296 kalorii! Gotuje się również w zaledwie 15 minut! Przepis jest również do wydrukowania i zawiera dodatkowe kombinacje wegetariańskie, niskokaloryczne wskazówki kulinarne i pięć zdrowych wariantów. Oto, czego potrzebujesz, aby zrobić smaczny omlet wegetariański. Będziesz zadowolony z rezultatów!
Pierwszym krokiem jest roztopienie pozostałych 2 łyżeczek masła na patelni na średnio-wysokim ogniu. Gdy masło się rozpuści, dodaj mieszankę jajeczną. Delikatnie popchnij ugotowane porcje jaj w kierunku środka za pomocą żaroodpornej łopatki. Gotuj omlet, aż jego powierzchnia będzie złota na wierzchu. Teraz możesz natychmiast podać omlet. Istnieje wiele sposobów na zrobienie omletu z warzywami, więc oto kilka moich ulubionych.
Następnie dodajesz na patelnię pozostałą połowę mieszanki jajecznej. Pozwól mu bulgotać bez przeszkód przez około dwie minuty, a następnie złóż go nad wypełnioną połową i gotuj przez kolejne dwie minuty. Po ugotowaniu, odwróć go i posyp serem, jeśli chcesz. Podawaj na ciepło z ulubionymi warzywami lub tostami. I nie zapomnij o serze! Nie zapomnij też spróbować dodać do omletu smażonych warzyw!
Jeśli robisz omlet dla dużego tłumu, możesz użyć większej patelni. Tłoczenie ich na jednej patelni może wytrącić konsystencję z równowagi. Ważne jest, aby użyć odpowiednich proporcji składników na mniejszą patelnię, ponieważ zepsują one precyzję Twojego dania. Jeśli robisz omlet dla jednej osoby, staraj się używać dwóch jajek i jednego białka.
Aby zacząć, rozgrzej nieprzywierającą patelnię do omletów na średnim ogniu. Dodaj paprykę, cebulę, grzyby i szpinak i gotuj przez trzy do czterech minut. Dodaj pozostałe jajka. Dobrze wymieszaj i użyj łopatki, aby podnieść krawędzie patelni, aby pozwolić niegotowym jajkom spłynąć pod spód. Po ugotowaniu warzyw, rozprowadź masę jajeczną na warzywach na patelni. Teraz możesz złożyć omlet i podać.
Podobne tematy