Jak zrobić sos pomidorowy z koncentratu Sunset do klopsików

Istnieje wiele różnych sposobów na zrobienie smacznego sosu do klopsików. Koncentrat Sunset jest jednym z najbardziej popularnych. Jest to skoncentrowana pasta pomidorowa, którą można wykorzystać do przygotowania różnych sosów, w tym klopsików. Koncentrat jest doskonałym wyborem dla tego przepisu, ponieważ może być używany do zastąpienia butelkowanego sosu pomidorowego. Koncentrat Sunset jest świetny dla klopsików, ponieważ może naśladować smak świeżych pomidorów.

Pierwszym krokiem jest namoczenie chleba w winie i mleku, aby zrobić sos. Pomoże to utrzymać klopsiki wilgotne bez utraty wilgoci. Następnie umieść je w lodówce, podczas gdy sos będzie się gotował. Klopsiki będą wchłaniać smaki z bazy pomidorowej podczas gotowania. Ten krok ułatwi podanie klopsików jako dania głównego.

Gdy klopsiki namokną, uformuj je, używając mokrych rąk. Przygotuj dwie duże patelnie z 1 łyżką oleju każda. Gotuj klopsiki przez 6 do 8 minut w każdej partii. Przerzucić ścieki na jedną patelnię, dodać mąkę i gotować przez jedną do dwóch minut. Wymieszaj w 2 filiżankach sosu i pozostałym sosie.

Ten przepis używa 80% chudej wołowiny i sosu pomidorowego, który jest zdrowszy dla Ciebie. Możesz zrobić klopsiki bez użycia mąki lub bułki tartej, a zawartość tłuszczu w serze sprawi, że klopsiki będą wilgotne. Pamiętaj jednak, że zbyt duża wilgotność sprawi, że staną się rozmiękłe. Aby uzyskać zdrowe klopsiki, użyj 1 dużego jajka i jednej filiżanki startego parmezanu.

Po dodaniu sosu ugotuj klopsiki. Po 20-25 minutach powinny być w pełni ugotowane. Ten przedział czasowy jest konieczny, aby klopsiki wchłonęły sos. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Jeśli chcesz, podawaj klopsiki na spaghetti. Jeśli chcesz zrobić więcej niż jedną partię sosu do klopsików, możesz podwoić przepis.

Ogrzej duży żaroodporny rondel na umiarkowanym ogniu. Gdy olej będzie gorący, dodaj cebulę, marchew i czosnek. Gdy cebula będzie miała złoty kolor, dodaj pastę pomidorową. Dodaj liście laurowe, pokruszone płatki pieprzu i oregano. Gotuj, aż mieszanka osiągnie pożądaną konsystencję. Kiedy będzie gotowa, zdejmij ją z ognia. Dodać pokruszone pomidory i przyprawy i gotować na wolnym ogniu przez 45 minut do godziny.

Podobne tematy

Total
0
Shares
Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane