Jak zrobić orzechowy curd

Aby zrobić orzechowy curd, najpierw musisz zebrać z drzewa czarne orzechy włoskie. Upewnij się, że są one głównie zielone, ale nie zgniłe lub spleśniałe. Po usunięciu łupiny, musisz ostrożnie obrać orzechy z łupiny. Następnie rozłóż orzechy w pojedynczej warstwie na blasze do pieczenia, trzymając je z dala od światła słonecznego i w chłodnym miejscu.

Czarny orzech ma wiele zastosowań w domu, w tym leczenie brodawek, liszajek i bolesności jamy ustnej. Skórka może być żuta i nacierana na rany, natomiast wewnętrzna kora jest używana jako płyn do płukania ust. Czarny orzech jest doskonałym naturalnym źródłem jodu. Niektórzy ludzie nawet stosują nalewkę z orzecha bezpośrednio na skórę, aby leczyć infekcje grzybicze i brodawki.

Gdy już przygotujesz swoje orzechy włoskie do peklowania, przechowuj je w chłodnym, suchym miejscu. Spróbuj umieścić je w płytkim arkuszu do pieczenia, z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Sprawdzaj je regularnie pod kątem pleśni, a jeśli są suche i łatwo się łamią, są gotowe do przechowywania. Trzymanie ich w lodówce zapewni im świeżość przez dziewięć miesięcy. I są świetne w przepisach, jak również!

Po tym, jak orzechy zostały namoczone, musisz je wysuszyć. Umieść je w chłodnym miejscu, z odpowiednią wentylacją. Jeśli to możliwe, możesz umieścić je w garażu lub na ganku. Możesz też zostawić je na podwórku, jeśli wiewiórki im nie przeszkadzają. Upewnij się, że nie pozostawiasz orzechów w wodzie zbyt długo, w przeciwnym razie orzechowe mięso może spleśnieć. Na szczęście istnieje kilka łatwych sposobów na zachowanie swojego orzechowego mięsa.

Podczas jesieni czarne orzechy włoskie naturalnie spadną na ziemię. Ich łupiny będą zielone, ale będą miały czarne plamy i pęknięcia na nich. Po ściśnięciu powinny sączyć czarny płyn. Orzechy te mogą być przechowywane przez kilka miesięcy, a ich smak rozwinie się z czasem. Oprócz tego, że są pyszne, stanowią również świetne prezenty. Przygotowując je do peklowania, należy najpierw usunąć łupinę.

Kolejnym krokiem w procesie robienia kuracji z orzechów włoskich jest zebranie orzechów. Orzechy włoskie można zbierać między wrześniem a październikiem, ale najlepiej zbierać je, gdy są w pełni dojrzałe. Jeśli nie są jeszcze w pełni ukształtowane, trudno będzie je obłupać. Orzechy możesz wykorzystać również do innych celów, jak np. do barwienia tkanin, koszyków i sukna. Jednak podczas ich zbioru upewnij się, że używasz tylko najlepszej jakości orzechów.

Pierwszy, będziesz musiał pozbawić orzechy czarne łuski. Łuska rozkłada się, co może zrujnować smak i kolor orzechów włoskich. Możesz również nosić rękawice podczas pracy z czarnymi orzechami włoskimi, ponieważ łuski mogą pozostawić trwałe plamy na ubraniach. Następnie, będziesz musiał umyć orzechy. Upewnij się, że nosisz rękawice i ochronę oczu. Możesz również założyć okulary ochronne, aby uniknąć rozprysku łupiny czarnych orzechów.

Podobne tematy

Total
0
Shares
Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Wiadomości związane